Voordelen

De juiste patiëntinformatie op het juiste moment

Als zorgprofessional weet u precies welke informatie uw cliënt nodig heeft. Informatie ontwikkeld door uw eigen organisatie, van betrouwbare externe bronnen en uw eigen toelichting. Met Inforium stuurt u deze informatie samen in één e-mail naar uw cliënten. Snel, eenvoudig en laagdrempelig: informatievoorziening 2.0, helemaal van deze tijd.

Betrouwbare medische informatie op maat, gemakkelijk verstuurd via e-mail.

Door u geselecteerde informatie in de juiste context:

  • Digitaal, multimediaal, modern
  • Snel en makkelijk in gebruik
  • Verweven met uw eigen dossiersysteem
  • Hoge patiëntacceptatie
  • Soepel vervolgtraject

Deskundig

De juiste zorginformatie voor uw cliënt

Goede, betrouwbare informatievoorziening is erg belangrijk in de zorg. Als zorgverlener weet u als geen ander welke informatie op welk moment uw cliënt nodig heeft. Met Inforium heeft u al deze informatie bij elkaar. U kiest zelf wat u precies naar uw cliënt stuurt.

De bibliotheek van Inforium bestaat uit uw eigen patiëntinformatie en andere betrouwbare bronnen zoals Stichting BetrouwbareBron, Apotheek.nl, Kijksluiter en Stichting Opvoeden. Daarmee kunt u als deskundige precies die informatie selecteren en versturen die nodig is. Alles online en snel aan te passen als er iets in de situatie verandert.

Uw cliënt krijgt een professioneel e-mailbericht met u als afzender en met links naar accurate online informatie die ze kunnen vertrouwen. Dat kunnen digitale folders zijn en bijvoorbeeld afbeeldingen, filmpjes, infographics en keuzehulpen. Dat maakt de boodschap nog duidelijker.

“Ik weet niet hoe ik zonder Inforium nog poli zou moeten doen!” Dr. Marleen Vleming, KNO-arts Flevoziekenhuis

Simpel

Iedereen kan ermee overweg

E-mail klinkt simpel en dat is het ook. Iedereen kan ermee overweg. Een Inforium heeft geen uitleg nodig. Het versturen gaat snel en intuïtief via uw eigen dossiersysteem en de ontvanger kan de informatie direct bekijken op zijn eigen computer of telefoon.

Een Inforium is multimediaal: de links kunnen verwijzen naar alle mogelijke types informatie. Het wordt verzonden met uw logo en contactgegevens. De opzet van het bericht is flexibel en hangt af van de informatie die u selecteert. Inforium maakt er automatisch een overzichtelijke e-mail van. Hier heeft u geen computerprogramma, ICT-afdeling of speciale digitale vaardigheden voor nodig.

De patiëntacceptatie van onze informatie is 95%. Bijna iedereen is gewend aan e-mail. Door deze laagdrempelige manier van versturen kunnen alle doelgroepen ermee overweg: bijna iedereen is gewend aan e-mail. Belangrijk voor laaggeletterden is dat video’s eenvoudig verstuurd kunnen worden. Met één klik start de laaggeletterde een video op. Een Inforium is ook erg makkelijk te bewaren, later nog eens te lezen en door te sturen aan bijvoorbeeld familieleden of school. Alle informatie is toegankelijk zonder wachtwoord, dus iedereen kan er altijd bij.

Vlot

Inforium bespaart u tijd

Inforium is een online dienst die werkt via een website. U heeft alleen een internetverbinding nodig. Het selecteren en versturen van de informatie werkt intuïtief, net zo makkelijk als navigeren op een website. Na of zelfs tijdens een consult is een Inforium zó verstuurd vanuit uw eigen dossiersysteem en uw cliënt is direct voorzien van de juiste informatie. Het sluit naadloos aan bij uw workflow.

Goed geïnformeerde cliënten krijgen meer grip op hun situatie. Ze maken betere keuzes en gaan beter om met hun behandeling. Het vervolgtraject verloopt soepeler en vlotter, en u krijgt minder vragen.

Nog meer tijd bespaart u door de Inforiumbibliotheek. Niet alleen heeft u veel meer betrouwbare informatie ter beschikking voor uw patiënten, maar u hoeft het zelf niet meer te ontwikkelen en/of te onderhouden. Dat wordt centraal voor u gedaan en bespaart uw organisatie veel tijd.

Op maat

Op maat voor u en de cliënt

Inforium is gemaakt voor u als zorgprofessional en biedt informatie op maat voor uw cliënten. Het systeem kunt u helemaal naar wens inrichten zodat het aansluit bij uw zorgpaden. Cliënten krijgen een Inforium op maat met voor hen relevante en toegankelijke informatie.

Veel zorgverleners hebben zelf al goede content. Met Inforium stuurt u deze samen met andere relevante informatie als één pakketje naar de cliënt. Het is digitaal dus is er alle ruimte voor multimedia. Met video’s, beeldverhalen, tekst en animaties maakt u de boodschap precies op maat. Zo kunt u ook keuzehulpen aanbieden. Via de links komen uw cliënten ook weer terug op uw eigen site en op andere betrouwbare websites.

“Inforium maakt mijn leven zoveel makkelijker!”
Natalie van Zandtvoort, VIOS bij GGD Brabant-Zuidoost

Inforium is ook op maat voor laaggeletterden, slechtzienden en mensen met lage gezondheidsvaardigheden. In de online bibliotheek is veel informatie specifiek voor deze doelgroepen beschikbaar, en u kunt daar uw eigen specialistische informatie aan toevoegen. Patiënten waarderen de informatievoorziening via Inforium. De patiëntacceptatie is consistent 95% en de informatie wordt veel begrijpelijker gemaakt op deze manier.

Privacy goed geregeld

De informatie die verstuurd wordt met Inforium is niet persoonsgebonden en bevat geen persoonlijke informatie. Inforium slaat ook niet op naar wie of naar welk e-mailadres een Inforium wordt verstuurd. Het kan veilig gekoppeld worden aan uw dossiersysteem om het verzenden nog makkelijker te maken.

Vertrouwd

Inforium verhoogt het vertrouwen van de patiënt. Zowel in u als zorgverlener als in de informatie die u gestuurd heeft. Door het gebruik van Inforium verbetert de communicatie tussen zorgverleners en patiënten doordat mondelinge informatie ondersteund wordt met digitale herhaalbare, betrouwbare informatie op maat. De informatie voor de patiënt komt rechtstreeks van de eigen vertrouwde zorgverlener en sluit aan bij de informatiebehoefte op dat moment.

Veelgestelde vragen

Wat voor organisaties kunnen Inforium gebruiken?

Inforium is gespecialiseerd in het verzamelen en versturen van de juiste patiëntinformatie. De JGZ, de ziekenhuiszorg, huisartsen, apothekers en alle zorgorganisaties met cliëntcontact kunnen Inforium gebruiken. Het maakt niet uit of u in een grote of een kleine organisatie werkt.

Inforium werkt via e-mail. Is dat wel veilig?

Ja! De informatie die verstuurd wordt met Inforium is niet persoonsgebonden en bevat geen persoonlijke informatie. Inforium slaat ook niet op naar wie of naar welk e-mailadres een Inforium wordt verstuurd. De koppeling met het dossiersysteem met medische gegevens werkt maar één kant op en is alleen om éénmalig het e-mailadres van de cliënt te kopiëren. Het is mogelijk om vanuit het dossiersysteem automatisch het e-mailadres eenmalig te gebruiken om eenvoudig en snel informatie te versturen.

Moet ik een training volgen om Inforium te gebruiken?

Inforium werkt zo intuïtief dat er geen training nodig is. Voor zorgmedewerkers is het net zo makkelijk als navigeren op een website. De ontvangers van Inforium krijgen een e-mail met links naar publiek toegankelijke online informatie. Ook voor hen werkt het intuïtief en zonder uitleg.

Werkt Inforium samen met ons eigen dossiersysteem?

Inforium integreert naadloos met alle dossiersystemen zoals die in de JGZ, het EPD en andere ziekenhuissystemen en het HIS voor huisartsen. U verstuurt het Inforium via een knop in uw eigen systeem.

Wat is er nodig om Inforium in mijn organisatie te implementeren?

Een internetverbinding, dat is alles. Inforium is een webomgeving, een soort website. Wij leveren die kant en klaar op. U hoeft er geen programma voor te installeren of account aan te maken. U heeft er dus ook geen ICT-afdeling voor nodig.

Krijg ik hulp als ik er niet uitkom?

In de kennisbank vindt u praktische informatie over het gebruik van Inforium. Komt u er toch niet uit? Dan staat onze servicedesk voor u klaar. U kunt ons mailen of bellen op telefoonnummer 036-744 04 96.

Wat kost Inforium?

De kosten voor het gebruik van Inforium zijn afhankelijk van het type organisatie. Het maakt voor de prijs niet uit hoeveel Inforiums u verstuurt. Wilt u meer informatie over de kosten? Neem dan contact op met onze sales manager Bert (b.dalmolen@inforium.nl) of stuur een mail naar info@inforium.nl.

Waar kan ik meer informatie krijgen?

Wilt u meer weten over Inforium? Neem dan contact met ons op. Onze gegevens staan op de contactpagina.

Betrouwbare informatie die precies aansluit bij het consult, direct in de mailbox van uw cliënt. Dat is Inforium.