01 februari 2020

Extra Inforium COVID-19 omgeving gratis voor iedereen toegankelijk

De uitbraak van het nieuwe coronavirus heeft wereldwijd en ook in Nederland gevolgen voor de volksgezondheid. Zowel patiënten als zorgverleners hebben behoefte aan actuele betrouwbare informatie. Daarom hebben wij een speciale omgeving samengesteld met accurate informatie. Deze omgeving is door elke zorgverlener gratis te gebruiken.

Er is veel onbetrouwbare informatie in omloop over het nieuwe coronavirus. Daarom hebben wij samen met Stichting Betrouwbare Bron informatie van onder andere de overheid (het RIVM) en artsen (Thuisarts.nl) bij elkaar gebracht in de publiek toegankelijke omgeving www.coronacentrum.nl. Alle zorgverleners in Nederland kunnen hieruit informatie naar hun patiënten en cliënten sturen. Hiermee kan ook landelijk snel ingesprongen worden op de actualiteit, nu en in de toekomst.

Hoe werkt het in de praktijk?

Een Inforium is een digitaal informatiepakketje dat direct naar het e-mailadres van een cliënt of patiënt gestuurd kan worden. De informatie is vooraf door een zorgverlener geselecteerd, en in de e-mail staan hyperlinks naar alle relevante informatie. De ontvanger hoeft slechts op de links in de e-mail te klikken om de informatie te bekijken. Deze vorm van informatievoorziening kent een acceptatie van patiënten en cliënten van doorgaans boven de 90%. Daarnaast blijft de privacy van ontvanger en verzender gewaarborgd. Zowel het e-mailadres van de ontvanger als IP-adres van de verzender van het Inforium worden na verzending vernietigd. Dit maakt Inforium makkelijk, veilig en efficiënt.

Op de hoogte blijven met meest recente informatie

Informatie rondom virusuitbraken verandert soms snel. Vaak is er een update van informatie nodig. Daarom zijn alle Inforiums in deze omgeving speciaal hiervoor ingericht. Ook na verzending komt de ontvanger met een klik op de update-knop bij de meest recente informatie. Dus ook als een patiënt later zijn mail opent is de meest recente informatie met één klik beschikbaar.

UPDATE 18 maart 2020: ICT&Health heeft in dit artikel ook aandacht besteed aan www.coronacentrum.nl.

Deel dit bericht: