Betrouwbare online patiëntinformatie op maat

Als zorgprofessional weet u precies welke informatie uw cliënt nodig heeft. Informatie ontwikkeld door uw eigen organisatie, van betrouwbare externe bronnen en uw eigen toelichting. Met Inforium stuurt u deze informatie samen in één e-mail naar uw cliënten. Snel, eenvoudig en laagdrempelig: informatievoorziening 2.0, helemaal van deze tijd. ons doel is om de juiste informatie op het juiste moment bij de juiste persoon te krijgen.

Wat is een Inforium, hoe werkt het en wat zijn de voordelen?

Te veel informatie, te weinig onthouden

Zorgverleners informeren hun cliënten zo goed mogelijk tijdens het consult. Soms geven ze ook informatie mee naar huis. Toch begrijpen veel cliënten de informatie niet goed of onthouden ze het niet. Op internet is allerlei informatie te vinden maar die is lang niet altijd juist, of dit is niet van toepassing op de situatie van de cliënt. We krijgen als zorgverlener steeds vaker vragen van cliënten naar aanleiding van wat ze op internet lezen. Zij willen duidelijk meer informatie over hun situatie maar die extra informatie leidt niet altijd tot extra begrip.

Inforium brengt het bij de cliënt

Met Inforium kan de zorgverlener makkelijk voor elke zorgvraag precies de relevante informatie selecteren en via e-mail versturen. Op die manier kan bijna iedereen erbij, is de informatie makkelijk te bewaren en altijd terug te zien in diezelfde context. Gewoon via e-mail. Inforium is hét distributiemiddel om eenvoudig en met respect voor privacy de juiste informatie bij de cliënt te krijgen.

“Ik weet niet hoe ik zonder Inforium nog poli zou moeten doen!” Dr. Marleen Vleming, KNO-arts Flevoziekenhuis

Deskundig, simpel, snel en op maat

Nog meer tijd bespaart u door de Inforiumbibliotheek. De bibliotheek van Inforium bestaat uit uw eigen patiëntinformatie en andere betrouwbare bronnen zoals Stichting BetrouwbareBron, Apotheek.nl, Kijksluiter en Stichting Opvoeden. Daarmee kunt u als deskundige precies die informatie selecteren en versturen die nodig is. Alles online en snel aan te passen als er iets in de situatie verandert.

Inforium is ook op maat voor laaggeletterden, slechtzienden en mensen met lage gezondheidsvaardigheden. In de online bibliotheek is veel informatie specifiek voor deze doelgroepen beschikbaar, en u kunt daar uw eigen specialistische informatie aan toevoegen. Kortom, Inforium is simpel in gebruik, iedereen kan ermee overweg!

Contactformulier

Wij helpen zorgprofessionals en patiënten met betere, betrouwbare medische informatie. Wilt u weten wat Inforium voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op.


    Lees in onze blogs nog meer over Inforium en het gebruik ervan. Zo vertellen medewerkers, maar ook samenwerkingspartners over de werking en voordelen van Inforium.