Menu

Hoe werkt Inforium?

Filosofie - Werking - Effect

Wat is het?

Met Inforium kunt u door u geselecteerde voorlichtingsmaterialen naar uw patiënt/cliënt sturen.  Het pakketje met digitale informatie (Inforium) komt direct in zijn of haar mailbox.

Hoe werkt het?

  • U of uw assistent selecteert binnen enkele seconden het toepasselijke Inforium via een overzichtelijk selectiescherm.
  • U kunt kiezen uit uw eigen digitale folders, video’s, applicaties en relevante pagina’s van uw website.
  • Ook kunt u gebruikmaken van onze landelijke databases van medicatie en betrouwbare gezondheidsinformatie van de vakverenigingen en non-profit organisaties.
  • Wilt u maatwerk? Ook dat is mogelijk. U kunt een Inforium volledig zelf samenstellen.
  • Het versturen van het informatiepakketje doet Inforium voor u. Uiteraard met respect voor de privacy van zorgverlener en patiënt/cliënt.

Voordelen

  • De informatie is herhaalbaar De patiënt/cliënt kan de informatie op een rustig moment nog eens doorlezen.
  • De informatie is deelbaar. De patiënt/cliënt kan de informatie ook met mensen uit zijn of haar omgeving bespreken.
  • De communicatie tussen zorgverlener en patiënt/cliënt wordt beter. Goed geïnformeerde patiënten/cliënten hebben meer begrip voor hun situatie en de behandeling die nodig is.  Uiteindelijk zal de kwaliteit van de zorg hierdoor ook beter worden.

Wat heeft u nodig?

Om Inforium te gebruiken, heeft u maar twee dingen nodig:

  • een internetverbinding
  • een webbrowser

 

U hoeft niets te downloaden of te installeren en ook een server, de hulp van een ICT’er en een wachtwoord zijn niet nodig. U zult zien dat u binnen een paar minuten al informatiepakketjes naar uw cliënten/patiënten kunt sturen.

Inforium is namelijk een webdienst (SaaS oftewel Software as a Service) met uitsluitend verwijzingen naar informatie die voor iedereen beschikbaar is.

Hoe ziet het eruit in de praktijk?

Inforium is er voor iedereen

 

De (zorg)professional

 

De zorgverlener heeft een overzichtelijk scherm om het Inforium met de toepasselijke informatie te selecteren. Verzenden gebeurt (al dan niet gekoppeld met het EPD) met enkele klikken. Eenvoudiger kan haast niet!

 

Dat onderscheidt Inforium van alle andere e-healthapplicaties. Elke zorgverlener die kan internetten kan namelijk met Inforium werken. En Inforium is bij 9 van de 10 patiënten goed te gebruiken.

 

 

Wat krijgt de ontvanger?

 

De ontvanger krijgt het Inforium met daarop uw logo en contactgegevens in zijn of haar normale mailbox. Het Inforium bevat minimaal 1 of meerdere verwijzingen in de vorm van een hyperlink., maar kan ook zeer uitgebreid zijn met tekst, afbeeldingen en bijlages. Door het gebruik van multimediale links naar instructie- en uitlegvideo’s , medische apps en hulpmiddelen als keuzehulpen, is Inforium veel flexibeler dan voorlichting op papier. En door de eenvoud, zonder wachtwoord of inlog, kan een Inforium bij meer dan 90% van de mensen gebruikt worden.

 

De informatieoverdracht is bovendien veilige en anoniem. Mailadressen en computeradressen (IP-adressen) worden niet opgeslagen, u hoeft u dus geen zorgen te maken om uw privacy.

 

 

Voor de organisatie

De basis onder uw digitale strategie

Inforium versterkt uw andere digitale communicatie-, media- en hulpmiddelen. Dat komt doordat Inforium koppelen makkelijk maakt, ook met andere applicaties. Daarmee kunt u content van Inforium meteen gebruiken met uw EPD of in uw portal of PGO. Ook kunt u met Inforium de meerderheid van uw patiënten bij uw portal of PGO brengen voor hoger gebruik.

 

Praktijkvoorbeelden koppelingen

 

Aangezien wij in onze techniek zo veel mogelijk open source software en openbare en gangbare protocollen gebruiken, is koppelen doorgaans zeer eenvoudig. Onze koppelingsdocumenten zijn veelal korter dan een A4-tje.

 

Klik hier voor video Inforium koppeling met een EPD (bijvoorbeeld ISHMed/SAP of Hix/Chipsoft)

 

Klik hier voor video Inforium koppeling met een portaal (voorbeeld MijnFlevoziekenhuis)

 

Klik hier voor video Inforium koppeling met een PGO (voorbeeld Quli)

 

Neem contact met ons op voor onze koppelingsdocumenten.

 

Privacy by design

 

Inforium is ontworpen om de privacy van zorgverlener en patiënt te beschermen. Inforium voldoet dan ook aan de AVG wetgeving.

 

Lees er hier meer over. 

 

Neem contact op om het security document op te vragen.